Geschiedenis
images/hotel-bergen-aan-zee/hotel.jpg
 
 
4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)

Bergen aan zee bestaat ruim 100 jaar, de eerste stappen voor het stichten van Bergen aan zee zijn in 1906 genomen. De Amsterdammer J.J.H. Van Reenen was bezitter van de heerlijkheid Bergen, aangekocht op een veiling in 1851. Het grondgebied van de familie Van Reenen reikte tot aan het strand, waardoor de eerste plannen voor een mooi vakantieoord ontstonden.

Het Schulpslag, een karrenspoor van Bergen naar de zee werd vervangen door een knappe toegangsweg en de gronden in het gebied werden vruchtbaar gemaakt. De landschapsarchitect L.A. Springer uit Haarlem heeft vervolgens tekenen gemaakt voor een aanleg van het villapark Bergen aan zee. Hierbij werd als speerpunt het huidige landschap aangehouden, een Engelse stijl, zoals ook de Zeeweg die aangelegd is in 1905. 

 

Eerste steen Hotel Prins Maurits

Op 28 juli 1906 werd de eerste steen van Café Prins Maurits gelegd, op de locatie waar Hotel Prins Maurits op het moment nog steeds gevestigd is. In tijden van voor- en tegenspoed is daarna Bergen aan Zee langzaamaan opgebouwd. 

hotel prins maurits

Contactgegevens

Hotel Prins Maurits v.o.f.
Familie J. Stroomer

Van Hasseltweg 7
1865AL Bergen aan zee

Telefoon: 072-5812364
Kvk nummer: 3704632
E-mail: hotel(at)prins-maurits.nl

Hotel Prins Maurits maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren en verbeteren. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Gaat u akkoord?